You cannot copy content of this page
Connect with us

Biography

Himanshu Dhuria Wiki, KBC, Biography, Age, Images & More

Published

on

Himanshu Dhuria

Himanshu Dhuria is a young Indian Pilot trainee. He hails from Igrua Fursatganj Airport Raebareli. In September 2019, Himanshu came to spotlight by his entry as contestant in the 11th season of the much-acclaimed game show Kaun Banega Crorepati host by the legendary actor Amitabh Bachchan. This show set to telecast on Sony TV and the title sponsor is Oppo.

Himanshu Dhuria Biography

NameHimanshu Dhuria
Real NameHimanshu Dhuria
NicknameHimanshu Dhuria
ProfessionPiolot trainee
Date of Birth30 June
Age19 (As of 2019)
Zodiac signYet to be updated
FamilyFather: Yet to be updated
Mother: Yet to be updated
Marital StatusUnmaried
Affairs/GirlfriendsNA
WifeNA
ChildrenNA
ReligionHindu
Educational QualificationYet to be updated
SchoolAmity International School Sector 43, Gurgaon
CollegeSardar Patel Vidyalaya, New Delhi
HobbiesDriving
Birth PlaceRaebareli, Uttar Pradesh, India
HometownRaebareli, Uttar Pradesh, India
Current CityRaebareli, Uttar Pradesh, India
NationalityIndian

Himanshu Dhuria’s Official Social Profiles

https://www.facebook.com/himanshu813

Twitter: Yet to be updated

Instagram: Yet to be updated

Interesting facts about Himanshu Dhuria

  • The 19-years-old is the first contestant of KBC s11, who won fastest finger first game in just 2.42 seconds and got eligible to face 1 crore INR question.
  • Himanshu’s father borrow 4 lakh INR to fulfill his son’s dream to fly as a pilot.

Himanshu Dhuria Questions

Question 1: What’s the missing word in the idiom “Khayali _ Pakana”?

For this question, he utilized audience pool option.

Answer: C) Pulao

Question 2: Which part of the automobile are the terms “tubless” and “radial” connected with?

Answer: B) Tyres

Question 3: During which festival are these dishes served? (Images of gujiya and thandai flash in the backdrop)


Answer: B) Holi

Question 4: Who is the singer of this song? (Maahi Ve from Kesari plays in the backdrop)?

Answer: C) Arijit Singh

Question 5: Which of the two states border the city of Delhi?

Answer: A) Haryana and Uttar Pradesh

First quater finished, now he is eligible to take maximum 60 seconds to provide answer for upcoming questions.

Question 6: In which eye condition is a person able to see objects clearly at a distance but unable to see them at close quarters?

Answer:  D) Hypermetropia

Question 7: What is Libra, proposed by Facebook?

Answer:  D) Cryptocurrency

Question 8: The birthplace of which Sikh guru is commemorated at Takht Sri Patna Sahib?

He was supposed to use 50-50 lifeline to clear this question

Answer:  A) Guru Gobind Singh

Question 9: Which river runs westward during the major part of their course within India?

Answer:  B) Brahmaputra

Question 10: What is the name of the helicopter shown in this photograph? (Image flashes in the backdrop)

Answer:  A) Boing Chinook

Now Himanshu earned Rs 3,20,000 from the hand of Amitabh. After a small humor refreshment, question 11 begins.

Question 11: Which Union cabinet minister has not served as chief minister of any state?

Answer:  D) Dr Harshvardhan

Question 12: In the legendary love story of Sohni-Mahiwal, which river did Sohni cross to meet her lover?

Himanshu consumed Ask The Expert lifeline for this question. To be noticed he can not able to use lifelines for further questions.

Answer:  C) Chenab

Question 13: Which team has the most number of Men’s Hockey World Cup title wins?

Answer:  B) Pakistan

Now, he earned 25 lakh

Question 14: In 2019, which telescope captured the first-ever Black Hole image?

Answer:  B) Event Horizon Telescope

Times up, next and last question asks on 10 September 2019

Question 15: Whose Persian translation of several Upanishads is known as ‘Sirr-e-Akbar’ ?

Answer: Dara Shikoh

Unfortunate for him, Himanshu failed to lock correct answer but finally he wins 50 lakh INR.

Himanshu Dhuria Images

Himanshu Dhuria
Himanshu Dhuria
Himanshu Dhuria
Himanshu Dhuria with Amitabh Bachchan

Himanshu Dhuria Television Shows

  • Kaun Banega Crorepati Season 11 – 2019 (Role: Contestant)

Thanks for visiting Newsbugz. For more biographies, click here.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending